Σπύρος Σιαμπλής

Οι… παιδικές ασθένειες και οι δύο «τελικοί» του Παναθηναϊκού

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό που συνεχίζει να πληρώνει την αφέλειά του και την πίεση που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του, πλέον, αρχής γενομένης από τα ματς με τη Λαμία.

Χθες στο ΟΑΚΑ, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός τελειώνει ένα ματς έχοντας… βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Πιθανότατα, δε, να μην είναι ούτε και η τελευταία… Θα τύχουν κι αυτά σε μια ομάδα που «μεγαλώνει» όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ηλικιακά.

Σε διαδικασία… ονοματολογίας και «σέντρας», για τα λάθη που έγιναν χθες, δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή εδώ την γωνιά. Δεν χρειάζεται κιόλας... Το παιχνίδι με την Ξάνθη απλώς επιβεβαιώνει πως, οι φορές που το «τριφύλλι» έχει αδικήσει τον εαυτό του είναι, πιθανότατα, περισσότερες από όσες κέρδισε κάτι που δεν άξιζε.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Κι εδώ προκύπτει κατά την γνώμη μας το σημαντικότερο θέμα. Να καταφέρουν ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του να γιατρέψουν τις… παιδικές ασθένειες που εμφανίζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σε φάσεις άμυνας αλλά και στην επίθεση. Όσο πιο άμεσα γίνεται, αν είναι αυτό δυνατόν θα λέγαμε!

Η αφέλεια που δείχνουν οι «πράσινοι» και την οποία υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου και ο ίδιος ο Δώνης είναι φυσιολογική. Σύμφωνοι. Θα πρέπει όμως, αν μη τι, άλλο να σταματήσουν να γίνονται τα «ίδια» λάθη! Ανεξάρτητα από το ποιος τα κάνει, έχουν σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αδικεί τον εαυτό του.

Ανατροπές όπως η χθεσινή απέναντι στους Ακρίτες, ή παιχνίδια όπως αυτό που προηγήθηκε με τη Λαμία στο Κύπελλο, δεν νοείται να ολοκληρώνονται και να βρίσκουν τον ΠΑΟ, με βάση τις ευκαιρίες που παράγει και τα γκολ που δέχεται, όχι μόνο να μην τα έχει κερδίσει αλλά να τα χάνει κιόλας...

Ή, για να το πούμε και διαφορετικά, γίνεται. Απλά, σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα θα μπει μοιραία σε… καθεστώς πίεσης. Ίσως για πρώτη φορά, φέτος, αλλά... θα μπει. Τα δύο παιχνίδια με την Λαμία, σε πρώτη φάση, πιθανότατα να καθορίσουν και το κλίμα για τη συνέχεια.

Καλώς ή κακώς άλλωστε, «παίζονται» πλέον στο μεν Πρωτάθλημα το αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να μείνει σε επαφή με την πεντάδα. Στο δε Κύπελλο, όπου είναι και… εκπεφρασμένος στόχος η διάκριση, το αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης…

Ενώ και στους επόμενους αγώνες, κόντρα σε Λάρισα εντός και με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο πάλι η αναγκαιότητα κατάκτησης «τριπόντων» δείχνει να είναι εκ των ουκ άνευ, επί του παρόντος και με βάση τον βαθμολογικό πίνακα. Αν και, αυτή την ώρα, προέχουν οι αναμετρήσεις με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Συνοψίζοντας, επαναλαμβάνουμε πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να «κεφαλαιοποιήσει» τις όποιες καλές του εμφανίσεις, να ατενίσει το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να φτάσει σε ένα επίπεδο που θα του προσφέρει «εγγυήσεις» για την επόμενη χρονιά πρέπει να σταματήσουν τα «εγκλήματα». Αλλιώς, θα έρχονται και οι... τιμωρίες.

ΥΓ: Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός συνειδητά δεν «ασχολείται» με την διαιτησία, δεν βγάζει ανακοινώσεις και προσπαθεί -όπως επιτάσσουν οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης, πρωτίστως- να μην βρίσκει άλλοθι σε αποφάσεις ρέφερι, εκλαμβάνεται ως αδυναμία, προφανώς. Δεν θα έπρεπε όμως! Και δεν μιλάμε μόνο για την διαιτησία του Ευαγγέλου, όπου το πέναλτι ήταν μεν σωστό, αλλά έχουν γίνει κι άλλες «ομορφιές»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x